Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Γενικές εντυπώσεις εκδρομής.

θετικές

Ø Οι ατέλειωτες γαλαρίες και γέφυρες της Ιταλίας , η ποιότητα ασφάλτου της autostrada.

Ø Τα πανέμορφα τοπία της Ελβετίας. Παντού πράσινο χορτάρι .Σπίτια με σχεδόν έλλειψη μπαλκονιών. Όλα τα παράθυρα με πολύχρωμα λουλούδια σε παρτέρια.

Ø Υποδειγματικοί μέχρι αηδίας οδηγοί. Παντελείς έλλειψη κόρνας και σχετικών χειρονομιών.

Ø Παντού ποδηλατοδρόμοι και φανάρια ειδικά για τα ποδήλατα. Διαβάσεις πεζών που τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Στην είσοδο σε κυκλικό κόμβο περιμένουν όσοι εισέρχονται σε αυτόν και όχι το αντίθετο που ισχύει στην Ελλάδα.

Ø Καθαριότητα τρελή που έφτασα σε σημείο να μην ανάβω τσιγάρο στον δρόμο γιατί δεν είχα τι να κάνω την γόπα. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε cafe ή restaurant.Δεν βλέπεις σκουπίδια έξω από τον κάδο απορριμμάτων.

Ø Σε ορεινά περάσματα (pass) κουρεύουν το χορτάρι στον δρόμο και για να γίνω πιο συγκεκριμένος σε πέρασμα στα 2300μ υπήρχε συνεργείο 7 ατόμων που οι 6 έκοβαν χορτάρια με μηχανάκια πλάτης στην άκρη του δρόμου και ο έβδομος σκούπιζε τον δρόμο από τα χορτάρια που πέταγαν τα μηχανάκια!!!!!!!!!!

Ø Στο Τιρόλο βλέποντας ένα φράγμα και μια τεχνική λίμνη προσέχω ότι η πλευρά του φράγματος που φαίνεται (και όχι από το νερό) που συνήθως σε εμάς φαίνονται τα χαλίκια ήταν σπαρμένη χορτάρι –κουρεμένο και συγκεκριμένα εκείνη την στιγμή υπήρχε μικρό τρακτεράκι που μάζευε το χορτάρι ναι εκεί στην κατηφόρα!!!!

Ø Η θετική ανταπόκριση όλων των ατόμων που ρώτησα για βοήθεια κατεύθυνσης στον δρόμο .Συγκεκριμένα παππούς στην βενετία με σκουτεράκι γύρισε πίσω περίπου 3χιλ για να με πάει στο ξενοδοχείο που είχα χάσει.

Αρνητικές

Ø Τα καταστήματα κλείνουν στις 7.30 το απόγευμα και τα restaurant στις 9.45 το βράδυ. Από εκεί και πέρα μόνο ποτό και άδειοι δρόμοι.

Ø Αν διψάσεις στο ξενοδοχείο κάηκες. 5 ευρώ πλήρωσα το μπουκάλι 1λιτ γυάλινο. Φυσικά στα super market 0,40-0,50 λεπτά. Γι αυτό αγοράζεις πριν κλείσουν.

Ø Πρατήρια βενζίνας self service (βολεύουν) και υπάρχουν και άλλα που παίρνουν κάρτα (δική τους μάλλον γιατί η πιστωτική μου δεν δούλευε) η χαρτονομίσματα ευρώ .Θα πρέπει να ξέρεις όμως την ποσότητα της βενζίνας γιατί αν πληρώσεις παραπάνω και δεν την χωράει το ντεπόζιτο ……τι θα την κάνεις.

Ø Το σήμα κυκλοφορίας στην Ελβετία που πλήρωσα 30ευρώ (ετήσιο)για διομονή 3 ημερών ενώ στην Αυστρία 4,75ευρώ για ελάχιστη διαμονή 10 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: