Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ και πάλι πίσω



  • Καί ναι λοιπόν κάποια μέρα πριν τα Χριστούγεννα του 2007 έπεσε η ιδέα για ένα ταξίδι στην γειτονική Ιταλία που είχα 30 χρόνια να πάω από τότε οικογενειακά.

Πέρασαν οι γιορτές ψάχνοντας στο Internet και διαβάζοντας ταξιδιωτικά από άλλους internιτικούς γνωστούς που έκαναν ακόμη ποιο έντονη την επιθυμία για αυτή την εξόρμηση. Εχοντας κάνει με το vstromακι μου μέσα σε ένα χρόνο 16000χιλ και έχοντας καλύψει τις κοντινές στην περιοχή μου διαδρομές ήθελα το κάτι παραπέρα.

Τελικά η παρέα βρέθηκε και αποτελείτε από 2 tiger 1050 & από 1 vstrom 650.Θα μου πείτε που πάει το 650 με τα 1000αρια.Ορεξη να υπάρχει και όλα τα άλλα γίνονται.

Το Internet πήρε φωτιά το ίδιο και το έτερο ήμισυ μου που με έχανε με τις ώρες σε site για διαδρομές ή ξενοδοχεία.Ετσι σιγά-σιγά πέρασαν οι γιορτές και μπήκαμε στο 2008 και αρχίσαμε τις συγκεντρώσεις για να βγάλουμε ένα γενικό πλάνο και μία καταπροσέγγιση ημερομηνία.Μετά από μερικούς καφέδες και αρκετό φαγοπότι αποφασίσαμε για έξοδο στις 4/7/2008 και επαναφορά στην βάση μας στις 13/7/2008 με διαδρομή Ιταλία-Ελβετία-Αυστρία και πάλι πίσω.Σημείο εξόδου η Ηγουμενίτσα.

Βλέποντας ότι ο καλύτερος φίλος είναι η οργάνωση αποφασίσαμε να κλείσουμε καράβι νωρίς πράγμα που έγινε.Ετσι τον Φεβρουάριο κλείστηκε από την minoan lines το Olympia και για την επιστροφή το pacifae palas.Θα ήθελα να αναφέρω ότι όσο νωρίτερα κλειστούν τόσο ποιο οικονομικά θα είναι γιατί να μην ξεχνάμε ότι ο οικονομικός παράγοντας είναι σημαντικό στοιχείο πραγματοποίησης της εκάστοτε εκδρομής.Κλείστηκαν και 2 διανυκτερεύσεις για Φλωρεντία & Βενετία για την πρώτη και τελευταία διαμονή, έτσι αφήσαμε τις υπόλοιπες διανυκτερεύσεις στην πορεία γιατί δεν ξέραμε πόσα χιλιόμετρα θα κάνουμε κάθε μέρα και φυσικά τι καιρό θα βρούμε μπροστά μας.Πάντως όποιο ταξιδιωτικό και να διάβασα λένε όλοι για πολύ βροχή!!! Τα ξενοδοχεία κλείστηκαν μέσω Internet από το gtahotel.com που πληροφοριακά έχει πολύ καλές τιμές αλλά χρεώνει κατευθείαν την πιστωτική κάρτα και λαμβάνεις κατευθείαν το βάουτσερ για την κράτηση.Φυσικά επιβάλλεται η επιστολή email στο ξενοδοχείο για επιβεβαίωση της κράτησης.Εχοντας κλεισμένο δωμάτιο στην Φλωρεντία αρχίζουμε να φορτώνουμε χάρτες στο gps και να ψάχνουμε για σημεία ενδιαφέροντος-μουσεία-πλατείες και ο γυναικείος πληθυσμός μαγαζιά από επώνυμα ρούχα-καλλυντικά και άλλα είδη που είναι παντελώς άχρηστα [περίπου] για την αντροπαρέα.

Απο πλευράς μηχανής εγώ άλλαξα λάστιχα για να είμαστε έτοιμοι για την ελβετική και όχι μόνο άσφαλτο που όπως λένε απέχει παρασάγγης από την ελληνική.Αγοράστηκαν πλαϊνές βαλίτσες και για τα 3 μοτόρια.Ο υπόλοιπος εξοπλισμός υπήρχε,δηλαδή ρουχισμός και χειμερινά γάντια γιατί άλπεις είναι αυτές.....

Τελικά δευτέρα απόγευμα 12/5 κάνοντας μια βόλτα στην Ηγουμενίτσα παίρνουμε και τα τελικά εισιτήρια.Κάνοντας σαν μικρά παιδιά που τους δίνουν καινούργιο παιχνίδι χαζεύουμε τα μαγικά χαρτάκια και ονειρευόμαστε την στιγμή που θα πατάει ο μπροστινός τροχός στην ράμπα του βαποριού.

Αρα υπομονή και προσυλλογισμός για να περάσει ο καιρός και να ..........ταξιδέψει και ο γραφών.

Τετ, Μαϊ 14 2008


10:13:37 µµ

Free Counter

Free Counter



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα καθυστερείς, περιμένουμε το οδοιπορικό Κώστα ;)

Με μπόλικο φωτογραφικό υλικό φυσικά...

pepes1gr είπε...

Στέλιο στην επόμενη σελίδα συνέχεια....

pepes1gr είπε...

Εχει και άλλες σελίδες στην αρχή και αριστερά.
Σε λίγο θα βάλω και video.Ευχαριστώ.

pepes1gr είπε...

Για αλλαγή σελίδων πατάμε το βελάκι επάνω και αριστερά στην αρχή και διαλέγουμε παράγραφο.